Pierwszy przepis w Nowym Roku na słodko, a co! Trzeba się rozpieszczać, choć to już 3 słodki przepis pod rząd, ale co tam ;) Z racji jutrzejszych badań jestem na ścisłej diecie, więc chociaż sobie popatrzę na takie pyszności, trzymajcie kciuki!
Budyń jaglany z bananem
Składniki:
* 1/2 szklanki kaszy jaglanej
* 1 szklanka mleka lub mleka roślinnego (sojowego, kokosowego)
* 1 dojrzały banan
* większa szczypta cukru z prawdziwą wanilią i nutką kardamonu (kamis)
* szczypta soli
1. Kaszę jaglaną prażę w rondelku przez 3-4 minuty, w celu pozbycia się gorzkiego posmaku. Gdy wydzieli się orzechowy zapach, przelewam ją wrzątkiem na drobnym sicie i ponownie wrzucam do rondelka.
2. Dodaję mleko, cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Całość gotuję na małym ogniu aż kasza wchłonie płyn, co jakiś czas mieszając w celu uniknięcia przypalenia.
3. Do ugotowanej kaszy dodaję banana i całość blenduję na jednolitą masę (gładkość masy zależy od możliwości waszego blendera, nie przejmujcie się gdy będą widoczne grudki i tak będzie pysznie!)
P.S. Świetnie smakuje z ulubionymi owocami <3 Przepis podpatrzony na Kuchni Lidla.
SMACZNEGO!
Jeżeli chcecie być na biężąco, polecam śledzić mnie na Facebook'u.
5 LUTEGO 2019
8 STYCZNIA 2019
28 GRUDNIA 2018
12 GRUDNIA 2018
10 GRUDNIA 2018
13 LISTOPADA 2018
22 PAŹDZIERNIKA 2018
14 PAŹDZIERNIKA 2018
Wszystkie wpisywaferowa
4 dni temu
zielonysmerf
23 GRUDNIA 2023
mikohandmade
16 SIERPNIA 2023
marianfoto
28 CZERWCA 2023
weronika22222
1 STYCZNIA 2023
myslamipisana
31 PAŹDZIERNIKA 2022
mondecolore
23 LUTEGO 2022
ksiazkiagaty
18 CZERWCA 2021
Wszyscy obserwowani