photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 21 SIERPNIA 2014
Obiad w takiej wersji jest naprawdę bardzo dobry.
Nie kosztuje wiele, a przygotowanie nie jest czasochłonne. :)
Składniki:
Brokuł, kalafior, marchewka.

Wszystko dokładnie myjemy, warzywa kroimy na podobną wielkość, by ugotowały się jednocześnie. Marchewke nawet trochę drobniej, bo jest twardsza.
Jeżeli nie mamy specjalnego naczynia do gotowania na parze, możemy to zrobić tak, jak ja na zdjęciu.
durszlak i odpowiedniej wielkości garnek.
Zagotowujemy wodę w czajniku, gdy już się zagotuje wlewamy ją do garnka, w którym będziemy gotować warzywa. Na garnek kładziemy durszlak, a w nim nasze warzywa i gotujemy pod przykryciem do miękkości (nie którzy też lubią lekko twardawe, więc wszystko wedlug własnego uznania).
Pamiętajmy o tym, by dolewać wodę. :)