Jeść, aby nie przytyć
Na samym początku warto powiedzieć słów parę na temat wszelkiego rodzaju sałatek. Mogą być one warzywne, ale również i owocowe, gdyż poszczególne plasterki posiadają bardzo mało kalorii, są smaczne i bardzo zdrowe i tu na szczególną uwagę zasługuje arbuz, porzeczki, maliny, truskawki, jagody, melon, itd. Oprócz powyższych właściwości, owoce te zawierają w sobie dosyć sporo chromu substancji, która doskonale nadaje się do hamowania apetytu, dzięki czemu nie chce nam się aż tak często jeść. Chrom ponadto przyczynia się do podniesienia odporności organizmu oraz obniżenia poziomu cholesterolu we krwi.
Czas przejść dalej. Kolejnymi składnikami pożywienia, o których wiele się nie mówi a co powinno się to robić, są warzywa strączkowe, takie jak: soja, groch, fasola, czy tofu. Obfitują one w witaminy grupy B, a te, jak wiadomo, obniżają ilość tłuszczu w organizmie, a także biorą czynny udział w przemianach węglowodanów. Z tego też względu zaleca się, by sięgać po nie mniej więcej trzy razy tygodniowo.
Na koniec jeszcze parę słów na temat orzechów. Oczywiście, spożywane w dużych ilościach, powodują tycie, gdyż posiadają dość sporo kalorii. Ale gdy się z nimi nie przesadza pozwalają schudnąć, gdyż zawierają sporo błonnika, pęczniejącego w żołądku, dając tym samym uczucie sytości, a także tłuszcze nienasycone, które jakby wypierają te złe, a więc trójglicerydy oraz cholesterol, a te jak wiadomo przyczyniają się bezpośrednio do powstawania chorób serca.
Inni użytkownicy: nalna90vitusoslilly02niebieskadmajustkyuubanmadlenkwjozefwielkicernowyevergreyhalitat
Inni zdjęcia: Dojdzie się do Wisłostrady. ezekh114Thursday quenKapcie pamietnikpotworaModlitwa jozefwielkiDaisy tezawszezle:) dorcia2700... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24