SAŁATKA Z ROSZKPONKĄ, BRIE I ŻURAWINĄ
składniki na 1 porcję:
- 2 garście roszponki
- 4 pomidorki koktajlowe
- 5-6 winogron bez pestek
- 2 plastry jogurtowego brie
- łyżka suszonej żurawiny
- łyżeczka orzeszków pinii
- 1/2 łyżki miodu
- łyżeczka oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki octu balsamicznego
Roszponkę opłukać i osuszyć, ewentualnie porozdzielać listki, ułożyć na talerzu. Pomidorki opłukać, osuszyć, pokroić w ćwiartki, ułożyć na sałacie. Winogrona również umyć i osuszyć, przekroić na pół (ewentualnie wypestkować), ułożyć między winogronami. Plastry brie pokroić w małe trójkąty (8 z jednego plastra) i powciskać między pomidorki i winogrona. Posypać żurawiną i orzeszkami. Miód, oliwę i ocet wymieszać (ja wymieszałam łyżeczką, ale polecam blender). Polać sałatkę i od razu podawać.
Inni użytkownicy: lilly02niebieskadmajustkyuubanmadlenkwjozefwielkicernowyevergreyhalitatrmek333damiand8011
Inni zdjęcia: :) dorcia2700Obiadek... halinam... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24Biegus rdzawy slaw300