Składniki:
300g Groszek zielony
2 Marchewka
1 Przyprawa Orientalna
korzeń Imbir
pół opakowania Makaron Exclusive Wiejski Durum, z 24 jaj przepiórczych (KLIK)
1 PRZYPRAWA DO KURCZAKA 20 g Sigal
1 PAPRYKA OSTRA MIELONA 20 g Sigal
1 OREGANO 10 G Sigal
pierś podówjna KURCZAK ZŁOTY
1 PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY 20 g Sigal
1 CZOSNEK GRANULOWANY 20 g -Sigal
1 CURRY 15 g Sigal
2 łyzki MIÓD SPADZIOWY
2 POMIDORY
puszka FASOLKA CZERWONA KONSERWOWA
2 łyżki OLEJ KUJAWSKI 3 ZIARNA
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do wystygnięcia. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i łyżkę miodu, kładziemy pokrojonego na kawałki kurczaka. Doprawiamy bazylią, oregano, przyprawą do kurczaka, pietruszką, curry, przyprawą do mięs, parpyką, wedle upodobań i smaku (ja preferują raczej na ostro ze znacznym posmakiem curry i imbiru). Kiedy kurczak będzie już podpieczony posypujemy go startymi płatkami kukurydzianymi i dalej smażymy. Warzywa kroimy w paski lub kostkę, smażymy przez 7-8 min na 2 łyżkach oleju, mieszając i doprawiając przyprawami. Najpiękniejsze w tym wszystkim jest to, że możesz tu zaszaleć, w zależności od dnia doprawić raz na słodko, raz na ostro, bardziej krucho, albo miękko, a niezależnie od sposobu zawsze wyjdzie i będzie smakował. Na koniec wyciągamy dużą patelnie, przerzucamy odsączonego z oleju i miodu kurczaka, makaron i warzywa, całość smażymy przez chwilę ciągle mieszając, żeby makaron nie przylepił się od spodu, trochę możemy podlać olejem. Doprawiamy do smaku pietruszką, czosnkiem. Czasem na sam wierzch sypię żółty ser.
Inni użytkownicy: sniezka96misiek012bambiiik057maz44asdbkicia564aniasobkarolinananananarybal69dzasta95a
Inni zdjęcia: * * * * takapaulinkaWylot Burzowca bluebird11Zagroda. ezekh114PIERWSZE MARCOWE LISTKI xavekittyxOddziela Wisła. ezekh114:) dorcia2700Podróż to przygoda elmar*** coffeebean1... maxima24... maxima24