photoblog.pl
Załóż konto
Dodane 11 SIERPNIA 2013 , exif
532
Dodano: 11 SIERPNIA 2013

Sok z arbuza z dodatkami

Czas przygotowania:  20 min (+ co najmniej godzina na schłodzenie)

Pochodzenie przepisu: własny pomysł

 

Składniki:

(Na 2 porcje)

1kg arbuza - może być trochę mniej,

2 pomarańcze,

duże jabłko,

cytryna

 

Przygotowanie

Małe kawałki arbuza wkładamy do garnka lub miski i miksujemy blenderem, lub też w sokowirówce. Następnie wkładamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Z jabłka odkrawamy 4-6 plastrów i układamy po 2-3 na dnie wąskich miseczek lub szerokich szklanek, takich jak ta na zdjęciu. Pomarańcze dzielimy na cząstki, które następnie ustawiamy na jabłkach. Do szklanek/ miseczek wlewamy schłodzony sok z arbuza, a na górze układamy plasterek cytryny.

 

Smacznego!

 

 

Uwaga: Wszystkie zdjęcia i teksty przepisów są mojego autorstwa ;)