Czas przygotowania: 20 min (+ co najmniej godzina na schłodzenie)
Pochodzenie przepisu: własny pomysł
Składniki:
(Na 2 porcje)
1kg arbuza - może być trochę mniej,
2 pomarańcze,
duże jabłko,
cytryna
Przygotowanie
Małe kawałki arbuza wkładamy do garnka lub miski i miksujemy blenderem, lub też w sokowirówce. Następnie wkładamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Z jabłka odkrawamy 4-6 plastrów i układamy po 2-3 na dnie wąskich miseczek lub szerokich szklanek, takich jak ta na zdjęciu. Pomarańcze dzielimy na cząstki, które następnie ustawiamy na jabłkach. Do szklanek/ miseczek wlewamy schłodzony sok z arbuza, a na górze układamy plasterek cytryny.
Smacznego!
Uwaga: Wszystkie zdjęcia i teksty przepisów są mojego autorstwa ;)
Inni użytkownicy: ogolgierdsari06anis2013xsosoxcaesiumlegnickiwloczykijjarektwvegi76frankaxelooo22
Inni zdjęcia: Druga strona medalu mnilchasNa placu zabaw w Kowalewie patkigdW Karbówku patkigdJa patkigd1492 akcentovaNad jeziorem patkigdNa tle jeziora patkigdWesele patkigdMega Park patkigdNad morzem patkigd