Lody śmietankowe własnej roboty - składnikiLody śmietankowe własnej roboty - sposób przygotowania
- 1 szklanka śmietany kremówki
- 6 żółtek
- 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka bardzo zimnej maślanki
Zagotuj śmietanę kremówkę. Ubij żółtka z cukrem, powolutku, nie przerywając ubijania, wlewaj gorącą śmietanę. Gdy masa będzie gładka i jednolita, przełóż ją do rondla i podgrzewaj, stale ubijając, aż zgęstnieje. Nie gotuj! Przecedź do miski, wymieszaj z maślanką, wstaw na 2 godziny do lodówki, a potem zamroź w maszynie do lodów lub przykryj folią, wstaw do zamrażalnika i zamrażaj, mieszając od czasu do czasu.Smacznego;-)
Dziękuje za pytania, odpowiedzi na poprzednie pytania znajdziecie w poprzedniej notce, hehe:-)ZAPRASZAM DO DALESZEGO ZADAWANIA PYTAŃ!!!
Inni użytkownicy: slavikokesesek337bariswccomkoskomistylaveausuchotnikdariazetawatar2025555donnadarko777kiciulka91ewelinka564
Inni zdjęcia: ... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24Ścieżka paulsa34*** coffeebean1Zakopane z góry. paulsa34Samoloty z Okęcia część 2 bluebird11... maxima24... maxima24