Znalazłam fajną alternatywę chipsów.
Osobiście uwielbiam chipsy chociaż narazie mnie do nich nie ciągnie.
Ale gdyby tak by się stało napewno skorzystam z tego przepisu który podam.
Dzisiaj na śniadanie zjadłam standardowo 2 parówki, ketchup i pieczywo chrupkie pszenne.
Poskakałam trochę na skakance i zrobiłam cwiczenia na uda.
- Oto propozycje na zdrowe, pyszne, nietuczące i bardzo chrupkie chipsy. Przegryzka w alternatywnym wydaniu, którą możesz chrupać do woli i bez zbędnych wyrzutów sumienia.
Składniki:
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i osuszamy następnie kroimy na cienkie, najlepiej 1-milimetrowe plasterki.
Wkładamy plasterki do woreczka wypełnionego oliwą i przyprawami, porządnie mieszamy (można także posmarować przy pomocy pędzelka każdy plasterek i posypać przyprawami)
Wykładamy blachę papierem i układamy plasterki tak, aby się nie stykały.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni Celsjusza (z termoobiegiem) przez ok. 10 minut
Kiedy upieczemy cała partię, wyłączamy piekarnik i suszymy w nim upieczone plasterki, aż całkowicie wyschną i będą chrupiące.
Osobiście spóbuje je zrobic na blaszcze bez dodatku tłuszczu.
Chudego dnia!
Kejt
Inni zdjęcia: 1411 akcentovaZwierzęta za kątków świata bluebird11Bolczów elmarDla mnie już czwartek patusiax395Zapraszam! thevengefuloneKolejna wylinka pamietnikpotworaKaruzela Arka Noego bluebird11Zegar kolejowy ? ezekh114Blu-tu. ezekh114Przygoda na greckiej Evii 4/4 activegames