W taki dzień jak ten Baba Jaga radzi:
Gdy Ci zimno, gdy Ci źle, zrób paluchy, nażryj się :D
Paluszki orzechowo - serowe
Składniki:
* 100 - 150 g twardego, żołtego sera
* 1 - 2 jajka
* oliwa z orzeszków ziemnych do smażenia
* 2 plasterki szynki
* Alepanierka orzechowa do panierowania ( http://www.photoblog.pl/babajagagotuje/175404471 )
* sól, pieprz
Sos:
Polecam zajrzeć do wcześniejszego przepisu:
http://www.photoblog.pl/babajagagotuje/174435833
1. Przygotowuję 2 miseczki, do pierwszej wsypuję AlePanierkę orzechową, do drugiej wbijam jajko, roztrzepuję je widelcem.
2. Ser kroję na graniastosłupy :D (kształt frytek też będzie ok ;) solę i pieprzę do smaku.
3. Słupki serowe moczę najpierw w jajku, a następnie w panierce, potem proces powtarzam.
4. Zapanierowane serki kładę na rozgrzaną patelnię wypełnioną oliwą, smażę z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Wyciągam na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
5. Na pozostałej oliwie przesmażam plastry szynki, aż będą mega chrupkie, nastepnie kroję w drobne paseczki.
SMACZNEGO!
5 LUTEGO 2019
8 STYCZNIA 2019
28 GRUDNIA 2018
12 GRUDNIA 2018
10 GRUDNIA 2018
13 LISTOPADA 2018
22 PAŹDZIERNIKA 2018
14 PAŹDZIERNIKA 2018
Wszystkie wpisywaferowa
9 KWIETNIA 2025
zielonysmerf
23 GRUDNIA 2023
mikohandmade
16 SIERPNIA 2023
marianfoto
28 CZERWCA 2023
weronika22222
1 STYCZNIA 2023
myslamipisana
31 PAŹDZIERNIKA 2022
mondecolore
23 LUTEGO 2022
ksiazkiagaty
18 CZERWCA 2021
Wszyscy obserwowani