Wykonanie:
1. Do rondelka wlej wodę, włóż masło i wsyp kakao i cukier. Całość mieszaj na małym ogniu, aż wszystkie składniki się dokładnie połączą.
2. Cztery paczki herbatników pokrusz w dłoniach, a następnie potłucz tłuczkiem. Jeśli posiadasz malakser, możesz herbatniki pokruszyć w malakserze.
3. Masę kakaową przełóż do miski, a następnie, ciągle mieszając mikserem, wsypuj pomału mleko w proszku.
4. Do powstałej masy wsyp pokruszone herbatniki i dokładnie wymieszaj łyżką.
5. Powstała masa musi być bardzo gęsta. Formę keksową o długości ok. 30 cm. wyłóż papierem do pieczenia.
6. Przełóż do formy połowę masy, powtykaj w nią kawałki herbatników.
7. Przykryj resztą masy i powtykaj resztę herbatników.
8. Całość dokładnie ugnieć wilgotną dłonią lub tłuczkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Inni użytkownicy: req12paolkaksniezka96misiek012bambiiik057maz44asdbkicia564aniasobkarolinanananana
Inni zdjęcia: * * * * takapaulinkaWylot Burzowca bluebird11Zagroda. ezekh114PIERWSZE MARCOWE LISTKI xavekittyxOddziela Wisła. ezekh114:) dorcia2700Podróż to przygoda elmar*** coffeebean1... maxima24... maxima24