photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 4 KWIETNIA 2011

5.

Szybka zupa pomidorowa z fasolą

 

Składniki:

 

  • 1,4 l bulionu warzywnego
  • 3 szalotki lub cebulka
  • 1 puszka białej fasoli
  • 2 średnie marchewki
  • przecier pomidorowy
  • śmietana do zabielenia
  • 2 duże ziemniaki
  • 1 łyżeczka cebuli proszkowanej
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżeczkI soli
  • 1 łyżeczka bazylii

 

 

Przygotowujemy bulion na warzywach. Dodajemy pokrojone w kostkę szalotki, marchewkę, ziemniaki. Dodajemy wszystkie przyprawy. Gdy ziemniaki się podgotują wrzucamy fasolę. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i lekko zabielamy śmietaną.

 

SMACZNEGO!