photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 30 MARCA 2011

3.

Pomidorowa z makaronem

 

Składniki:

 

  • ok. 250 g wołowiny
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • mała cebula
  • kilka ziaren pieprzu czarnego
  • 2-3 listki laurowe
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 duży koncentrat pomidorowy
  • troszkę śmietanki

 

Do garnka wlewamy wodę, wkładamy mięso (może być mrożone) i dodajemy kilka ziaren pieprzu. Gotujemy na niewielkim ogniu.

Warzywa kroimy w plasterki lub kawałki. Zdejmujemy sitkiem szumowinę i dodajemy warzywa. Dodajemy przyprawy i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.

Dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy jeszcze z 5 minut. Zabielamy śmietanką (zależy od waszych upodobań). Podajemy z makaronem lub ryżem. I gotowe.

 

Smacznego.