Składniki :
-450ml mleka
-ok 0,5kg mąki pszennej
-ok 25g drożdży
-1 duża kiełbasy
-ok 200g boczku
-1 papryka czerwone
-1duża cebule
-ok 250g sera żółtego
-1jajko
-4łyżki oleju
-sól,pieprz i przyprawa do pizzy
-ketchup
Sposób przyrządzenia:
1.Pokroić paprykę,cebulę,boczek i kiełbasę w kostkę
2.Do wysokiej miski wrzucić pokrószone drożdże z odrobiną cukru.Dodać do tego letnie mleko,olej i wymieszać. Wsypać tyle mąki by było konsystencji gęstej śmietany. Do tego dodać sól,pieprz wg uznania oraz przyprawę do pizzy i wymieszać.
3.Podsmażyć składniki każde osobno poza kiełbasą i boczkiem bo to smazyć razem. Ostudzone dodać do ciasta drożdżowego i wymieszać.
4.Zetrzeć ser na małych oczkach. Smażyć racuchy na oleju i włączyć piekarnik na ok 150 stopni C jeśli ktoś ma to termoobieg jak nie to ustawić na grzanie górne i dolne
5.Usmażone racuchy wyłożyć na brytwanę i folię aluminiową,posypać startym serem a następnie włożyć do piekarnika aż ser nie roztopi się
6.Gotowe podawać gorące na talerzu z ketchupem jeśli ktoś lubi
SMACZNEGO
10 PAŹDZIERNIKA 2016
1 SIERPNIA 2016
1 SIERPNIA 2016
1 SIERPNIA 2016
1 SIERPNIA 2016