Składniki:
* 2-3 pory
* 2-3 serki podłużne hochland śmietankowe (może być jeden śmietankowy, a jeden ziołowy)
* woda
* kostka rosołowa
* masło/olej
* przyprawy
* chleb (na grzanki)
Wykonanie:
Pory (białe części) umyć, osuszyć oraz pokroić w plasterki. Następnie podsmażyć na maśle/oleju.
Z wody i kostki rosołowej sporządzić wywar. Dodać do niego podsmażone pory i chwilę pogotować.
Pory odcedzić i zmiksować z serkami i częścią wywaru. Dodać to do klarownego wywaru, doprawić i chwile pogotować.
Z chleba zrobić grzanki.
Smacznego :)
Inni użytkownicy: madziakk1993marlenczix33jaworznianin33bagsiofkurwniewiemconapisactulola011094dosaowika2115darek609
Inni zdjęcia: 1465 akcentovaTaka ja :* pati991Z koszyczkiem z ubiegłego roku pati991Mix pati991:) dorcia2700On najprawdopodobniejnieKormoran daje rade bluebird11... maxima24... maxima24... maxima24