Blueberry Muffins
Skladniki
* 1/2 szklanki cukru
* 1 lyzka startej skorki cytryny
* 2 i 1/2 szklanki maki
* 1 lyzka proszku do pieczenia
* 2 jajka
* 1 szklanka mleka
* 1/2 szklanki roztopianego masla
* 1 lyzeczka extractu z vanilli
* 2 szklanki swierzych jagod
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Przygotowanie
W duzej misce zmieszaj lyzka cukier, starta skorke cytryny, make oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce ubij jajka, mleko maslo i extrakt z vanilli mikserem elektrycznym, az otrzymasz gladka konsystencje. ( okolo 1 min ), Dodaj suche skladniki, wczesiej wymieszane i miksuj przez jeszcze okolo dwie minuty. Do tej masy dodaj jagody i zmieszaj je z ciastem przy uzyciu lyzki.
Rozlej tak przygotowane ciasto do foremek na muffinki, i piecz przez 20 minut.
Smacznego !
Inni użytkownicy: johnybbbemillyyy0987misjonarzetarnowsahasularahajpanek94amandooojulitkajula144unospinnalex11234adriano3488
Inni zdjęcia: 1450 akcentovaOj locomotivW oczekiwaniu na lato elmarHihi hanusiek... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24