photoblog.pl
Załóż konto
Dodane 26 STYCZNIA 2015 , exif
93
Dodano: 26 STYCZNIA 2015

Pasta z makreli

 Dzień dobry!!!!!

 

 Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić pomysł na pyszną PASTĘ Z MAKRELI, która świetnie nadaje się na śniadanie a w połączeniu ze świeżą bułką smakuje na prawdę wyśmienicie.

A czy wiecie, że....

MAKRELA to ryba na odporność??

Jest to morska, dość tłusta ryba, która zawiera bardzo dużą ilość kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 a one wspomagają pracę mózgu, obniżają cholesterol oraz działają przeciwbólowo.

Natomiast największą wartością makreli jest selen. Pierwiastek ten ma ogromny wpływ na naszą odporność, dodatkowo chroni on czerwone krwinki i błony komórkowe przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, wpływa również na pracę serca oraz reguluje poziom hormonów wytwarzanych przez tarczycę. Ponad to makrela zawiera też witaminy: A, B, E i D oraz wapń, fosfor, cynk i miedź. 

 

Przepis

Składniki:

1 wędzona makrela, 2 jajka, pół cebuli, sól, pieprz, łyżka oliwy z oliwek, 

Wykonanie:

Makrelę obieramy ze skóry, następnie oddzielamy mięso od ości i miksujemy blenderem lub po prostu ugniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę. Cebulę także kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy do tego pół łyżki oliwy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku i gotowe!!!

Smacznego!!!!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika malwina1559.