Wypróbuj nową, wegetariańską wersję gulaszu, w której główną rolę odgrywają bataty. To naprawdę pyszne połączenie! 🤩
Składniki:
2 łyżki oleju kokosowego
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 cm świeżego imbiru
1 duży batat
1 puszka krojonych pomidorów
1 łyżka mielonego curry
200ml mleczka kokosowego
1/2 brokuła
4 garście świeżego szpinaku
100gr suchej soczewicy
500ml bulionu warzywnego
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
1 awokado
Sok z połowy limonki
Przygotowanie:
Na dnie garnka roztop olej kokosowy. Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Dodaj starty na tarce imbir. Batat obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do garnka. Dodaj również pomidory z puszki, curry, mleczko kokosowe. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu przez ok. 10 min, a następnie dodaj brokuł pokrojony na różyczki, szpinak i opłukaną soczewicę. Całość zalewamy bulionem, tak aby przykrył soczewicę ponad 1 cm, gotuj kolejne 10 min. Jeśli gulasz jest za rzadki zagęść go łyżeczką skrobi ziemniaczanej wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody. Jeśli jest za gęsty, dodajemy bulionu lub mleczka kokosowego. Gulasz podajemy posypany natką pietruszki i pokrojonym awokado oraz skropiony sokiem z limonki.
24 LUTEGO 2020
30 STYCZNIA 2020
8 STYCZNIA 2020
5 STYCZNIA 2020
27 GRUDNIA 2019
17 GRUDNIA 2019
14 GRUDNIA 2019
12 GRUDNIA 2019
Wszystkie wpisyphotoblog
12 MAJA 2016
Inni użytkownicy: o1lamarcin404ogolgierdsari06anis2013xsosoxcaesiumlegnickiwloczykijjarektwvegi76
Inni zdjęcia: ;) virgo123"No to jadziem na Bielany.& ezekh114Łebski i warszawski. ezekh114Na bujaczce nacka89cwaJa nacka89cwa1493 akcentovaZa lepszy kraj.. calaja90Pół roku! tezawszezleO zachodzie slaw300Na fali bluebird11