photoblog.pl
Załóż konto

Wypróbuj nową, wegetariańską wersję gulaszu, w której główną rolę odgrywają bataty. To naprawdę pyszne połączenie! 🤩

Składniki: 
2 łyżki oleju kokosowego 
1 cebula
1 ząbek czosnku 
1 cm świeżego imbiru 
1 duży batat 
1 puszka krojonych pomidorów 
1 łyżka mielonego curry 
200ml mleczka kokosowego 
1/2 brokuła 
4 garście świeżego szpinaku 
100gr suchej soczewicy 
500ml bulionu warzywnego 
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 
1 awokado
Sok z połowy limonki 

Przygotowanie: 
Na dnie garnka roztop olej kokosowy. Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Dodaj starty na tarce imbir. Batat obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do garnka. Dodaj również pomidory z puszki, curry, mleczko kokosowe. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu przez ok. 10 min, a następnie dodaj brokuł pokrojony na różyczki, szpinak i opłukaną soczewicę. Całość zalewamy bulionem, tak aby przykrył soczewicę ponad 1 cm, gotuj kolejne 10 min. Jeśli gulasz jest za rzadki zagęść go łyżeczką skrobi ziemniaczanej wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody. Jeśli jest za gęsty, dodajemy bulionu lub mleczka kokosowego. Gulasz podajemy posypany natką pietruszki i pokrojonym awokado oraz skropiony sokiem z limonki.

Dodane 24 LUTEGO 2020
1176
Photoblog.PRO explsp jak zwykle wygląda apetycznie :)
24/02/2020 15:52:51
Junior kasiatomaszrezepte Dziekujemy :)
27/02/2020 17:02:11


Wpisy obserwowanych

Nowy wygląd fotoblogów

photoblog

12 MAJA 2016

7

Facebook fanpage

Informacje o kasiatomaszrezepte


Inni użytkownicy: o1lamarcin404ogolgierdsari06anis2013xsosoxcaesiumlegnickiwloczykijjarektwvegi76


Inni zdjęcia: ;) virgo123"No to jadziem na Bielany.& ezekh114Łebski i warszawski. ezekh114Na bujaczce nacka89cwaJa nacka89cwa1493 akcentovaZa lepszy kraj.. calaja90Pół roku! tezawszezleO zachodzie slaw300Na fali bluebird11