Udka umyć i przyprawić solą, pieprzem i duża ilością słodkiej papryki.
Obsmażyć je z każdej strony na złoty kolor.
Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć.
Przełożyć do niewielkiego garnka.
Do cebuli włożyć suszone śliwki, powidła, ketchup, wodę, cukier, ocet i szczyptę chili.
zagotować.
Gorącym sosem zalać udka z kurczaka.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec około 60 minut pod przykryciem. Następnie zdjąć pokrywkę i piec kolejne 15 minut.
Smacznego !
Inni użytkownicy: kingulla12345janek1118purpurraahoccaayrton123johnybbbemillyyy0987misjonarzetarnowsahasularahajpanek94
Inni zdjęcia: ... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24Potrzebne pszczółki do zapylania halinamSieweczka obrożna slaw300Poznań photographymagicPo trzecie samysliciel35XXIV drogakugwiazdom