photoblog.pl
Załóż konto

Racuchy z jabłkami+sos bananowy

Składniki:

- jabłka - 400g

- mąka pszenna - 150g

- mleko - 150ml

- jaja - 1 szt.

- cytryna - 1/2 szt.

- cukier puder - 30g

- cynamon - do smaku

- olej do smażenia - 300ml

 

 

Wykonanie:

 

1. Przeprowadż obróbkę wstepną surowców,

2. Przygotuj gęste ciasto z jaj, mąki i mleka,

3. Jabłka pokrój w krążki lub plasterki,

4. Zanurz jabłka w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor,

5. Posyp cukrem pudrem i cynamomen.

 

 

Sos bananowy (dip)

 

Składniki:

 

- serek waniliowy - 100g

- jogurt naturalny - 50g

- banan - 250g

- sok z cytryny - 5ml

- cukier piuder - do smaku

 

 

Wykonanie:

 

1. Zmiksuj serek z jogurtem,

2. Dodaj obranego i pokrojonego banana, z sokiem z cytryny,

3. Dopraw do smaku.

 

 

* Sos podaje się do jabłek w cieście, zapiekanke z ryżu z owocami, do kisieli owocowych, biszkoptów, herbatników.

Dodane 19 GRUDNIA 2016 , exif
113
Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika dorian2tz.