Składniki:
- jabłka - 400g
- mąka pszenna - 150g
- mleko - 150ml
- jaja - 1 szt.
- cytryna - 1/2 szt.
- cukier puder - 30g
- cynamon - do smaku
- olej do smażenia - 300ml
Wykonanie:
1. Przeprowadż obróbkę wstepną surowców,
2. Przygotuj gęste ciasto z jaj, mąki i mleka,
3. Jabłka pokrój w krążki lub plasterki,
4. Zanurz jabłka w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor,
5. Posyp cukrem pudrem i cynamomen.
Sos bananowy (dip)
Składniki:
- serek waniliowy - 100g
- jogurt naturalny - 50g
- banan - 250g
- sok z cytryny - 5ml
- cukier piuder - do smaku
Wykonanie:
1. Zmiksuj serek z jogurtem,
2. Dodaj obranego i pokrojonego banana, z sokiem z cytryny,
3. Dopraw do smaku.
* Sos podaje się do jabłek w cieście, zapiekanke z ryżu z owocami, do kisieli owocowych, biszkoptów, herbatników.
photoblog
12 MAJA 2016
Inni użytkownicy: julitkajula144unospinnalex11234adriano3488nalna90vitusoslilly02niebieskadmajustkyuubanmadlenkw
Inni zdjęcia: Tradycyjny biał barszcz bluebird11*** staranniemilczysz*** staranniemilczysz*** staranniemilczysz*** staranniemilczyszJan Rosół bluebird11*** coffeebean1MOJE WIELKANOCNE SŁODKOŚCI xavekittyxja patrusiagdja patrusiagd