Naleśniki a' la buritos
Składniki:
- 300 g mięsa mielonego, wołowego
- 400 g pomidorów z puszki
- 1 opakowanie Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
- 1 cebula
- 1 opakowanie czerwonej fasoli z puszki
- 1 opakowanie kukurydzy z puszki
- 120 g żółtego sera
Ciasto na naleśniki:
- 250 ml wody lub mleka
- 150 g mąki
- 2 jajka
- 40 ml oleju
Przygotowanie:
Mięso mielone wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą smaż przez około 8 minut, aż będzie rumiane. Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Dodaj Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje. Jeśli lubisz pikantną kuchnię, możesz dorzucić czerwoną papryczkę chili i świeżą kolendrę. Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż cienkie naleśniki na patelni. Farsz mięsny wymieszaj ze startym serem i nakładaj na naleśniki. Zwijaj je podobnie do krokietów. Gotowe burito ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną. Gotowe!
Użytkownik cookingirl
wyłączył komentowanie na swoim fotoblogu.
Inni użytkownicy: janek1118purpurraahoccaayrton123johnybbbemillyyy0987misjonarzetarnowsahasularahajpanek94amandooo
Inni zdjęcia: Symbol Kanady-klon ? ezekh114... maxima24rzepakowa Fanna elmar... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24Ostróda photographymagic... maxima24