2 dkg kakao.
1/2 szklanki wody.
1 1/4 lita mleka.
cukier do smaku.
Zagotować mleko.
Kakao wsypać do szklanki. Dolewać po trochu wrzącą wodę. Rozmieszać, aby nie było grudek. Wlać do wrzącego mleka. Mieszając zagotować. Posłodzić.
Kakao wlać do ogrzanego naczynia i natychmiast podawać.
Uwaga: Można ugotowane kakao wymieszać z żółtkami ubitymi z cukrem, a na wierzch włożyć do każdej filiżanki ubitą pianę z białek lub ubitą śmietankę kremową.
P.S. Substance zawarte w ziarnie kakaowca mają zbawienny wpływ na serce. Zwłaszcza, jeśli kakao pije się we dwoje.
Zrobię kakao. Jutro. Dużo kakao. Dwa kubki. Dla Niego i dla mnie.
I nikt mnie nie odklei. I dobrze, że kończą się święta. I że jutro jest jutro.
"Całkiem jak we śnie"
Miłość.