Coś lżejszego. Do wypieku można użyć świeżych lub mrożonych owoców.
- 210 g mąki
- 100 g oleju
- 3 jajka
- 80 g cukru pudru
- 2 łyżki mleka
- 100 g drobnego cukru białego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- maks. 2 szklanki mrożonych/świeżych owoców
Jajka utrzeć z cukrami. Dodać mąkę, proszek, olej i mleko. Wymieszać dokładnie. Przełożyć do formy. Na ciasto wyłożyć owoce i trochę je wcisnąć w masę. Piec do 40 min. W 180 stopniach (do suchego patyczka).
10 KWIETNIA 2020
5 KWIETNIA 2020
5 KWIETNIA 2020
4 KWIETNIA 2020
29 MARCA 2020
27 MARCA 2020
24 MARCA 2020
23 MARCA 2020
Wszystkie wpisyphotoblog
12 MAJA 2016