Proste do wykonania batoniki owsiane. Mój ulubiony przepis.
- 225 g masła (miękkiego)
- 3/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- 3 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka dodatków (mogą to być: orzechy, wiórki, suszona żurawina, pokrojona czekolada itp.)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Połączyć miękkie masło, cukier i jajka mikserem na puch. Dodać przesianą mąkę, proszek, płatki i wybrane dodatki. Dokładnie wymieszać rękoma. Uformować podłużne batoniki lub użyć do tego odpowiedniej formy. Jeśli nie używamy formy do batoników to ciastka układać w odstępach 1 cm od siebie. Piec w 180 stopniach przez 10-15 minut do zarumienienia.
Przepis znalazłam gdzieś kiedyś przez przypadek. Nie potrafię teraz odnaleźć autora. Jeśli go znajdę to dodam :).
.
10 KWIETNIA 2020
5 KWIETNIA 2020
5 KWIETNIA 2020
4 KWIETNIA 2020
29 MARCA 2020
27 MARCA 2020
24 MARCA 2020
23 MARCA 2020
Wszystkie wpisyphotoblog
12 MAJA 2016