Makaron z sosem brokułowo-serowym
Wychodzi ilość dla jednej osoby na około 3-4 porcje.
- paczka mrożonych brokułów 450g
- mała śmietanka 30% (200ml)
- 100g sera grana padano (tarty)
- sól, łyżka oleju, łyżeczka mąki
Brokuła ugotować i po ostygnięciu zmielić robotem kuchennym. Do garnka z grubym dnem wlać olej, rozpuścić w nim mąkę i wstawić na mały ogień. Po delikatnym podgrzaniu dolać śmietankę i zagotować. Gdy będzie gorąca dorzucić starty ser i mieszać do rozpuszczenia. Na koniec dodać zmielone brokuły. Pod koniec gotowania posolić.
Przepis dostałam z 6 lat temu od koleżanki.
10 KWIETNIA 2020
5 KWIETNIA 2020
5 KWIETNIA 2020
4 KWIETNIA 2020
29 MARCA 2020
27 MARCA 2020
24 MARCA 2020
23 MARCA 2020
Wszystkie wpisyphotoblog
12 MAJA 2016