photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 5 KWIETNIA 2014

ruski pierożek :P

kiedys widziałam w TV jak jakis chłopak robił to w jakims programie, generalnie pomysl mi sie spodobał i zrobiłam. 

z cebulką jest niebiańskie. 

 

skład: najzwyczajniejsze w świecie ciasto drożdzowe + dodatki (tutaj ziemniaki gotowane).smazymy w głębokim oleju, nawet takim do frytek , byle nie po rybie lub mięsie. ciasto najlepsze jest świezo gniecione. tłuste nie jest co mnie zaskoczyło .

jak zrobic tego pierozka? można zrobic to jak normalny pieróg, tylko ze wiekszy. ja osobiscie preferuję zaczac od formy duzego pieroga  i pozniej falbanke zakleic na gorze. podczas smazenia wszystko ladnie pięknie urośnie i wtedy pojawia się takie fajne peknięcia^^ mi osobiscie baaaaardzo smakuje.

 

co do wielkosci, to mozna szaleć byleby sie zmieściło podczas smazenia, bo to urosnie "trochę" xD

w planach mam zrobic farsz z pieczarkami, veg-curry i kapusta kiszona. 

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika vegullaa.

Informacje o vegullaa


Inni zdjęcia: 1407 akcentovaAktualne zdjęcie dawstemoja śliczna patkigdmoja kicia patkigdja patkigdja patkigd:) dorcia2700Dzień kobiet szarooka9325... thevengefulone... thevengefulone