omlet ryzowy :)
mi osobiście bardzo smakuje.
troche więcej niż poł szklanki gotowanego ryzu
2 jaja
2 łyzki mąki
masło
pieprz czosnkowy
zioła prowansalskie
sól
papryka chili
W miseczce mieszamy ryz, jaja i zioła. Dodajemy make.
Na rozgrzana patelnie rozgrzewamy masło i dodajemy pieprz czosnkowy lub rozgnieciona na miazge dowolna ilosc czosnku. Omlet w miarę ścinania będzie wsiąkał masło ktore ma aromat czosnkowy.
Omlet smazymy az do sciecia sie . Uwazać trzeba poniewaz jest to omlet troche inny niz reszta, nie jest sztywny i rozlatuje sie. Jest podobny troche do dużego placka ziemniaczanego;P
Omlet usmazony wyciagamy i odsączamy z nadmiaru masła wedle uznania.
z opinii testera wynika, ze pasowałby do tego jakis sos, aczkolwiek jaki nie wiem...
smacznego:)