photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 2 MAJA 2013

 omlet ryzowy :)

mi osobiście bardzo smakuje.

 

troche więcej niż poł szklanki gotowanego ryzu

2 jaja

2 łyzki mąki

masło

pieprz czosnkowy

zioła prowansalskie

sól

papryka chili

 

 

W miseczce mieszamy ryz, jaja i zioła. Dodajemy make.

Na rozgrzana patelnie rozgrzewamy masło i dodajemy pieprz czosnkowy lub rozgnieciona na miazge dowolna ilosc czosnku. Omlet w miarę ścinania będzie wsiąkał masło ktore ma aromat czosnkowy.

Omlet smazymy az do sciecia sie . Uwazać trzeba poniewaz jest to omlet troche inny niz reszta, nie jest sztywny i rozlatuje sie. Jest podobny troche do dużego placka ziemniaczanego;P

Omlet usmazony wyciagamy i odsączamy z nadmiaru masła wedle uznania.

z opinii testera wynika, ze pasowałby do tego jakis sos, aczkolwiek jaki nie wiem...

smacznego:)

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika vegullaa.

Informacje o vegullaa


Inni zdjęcia: 1407 akcentovaAktualne zdjęcie dawstemoja śliczna patkigdmoja kicia patkigdja patkigdja patkigd:) dorcia2700Dzień kobiet szarooka9325... thevengefulone... thevengefulone