Ten niesamowity trunek to piwo [b]Racibor[/b]. Produkowane, nikt by się nie domyślił, w Raciborzu. Owa zacna i bogata w walory uciecha dla kubków smakowych kosztuje zaledwie 3 złote z beczki na samym środku raciborskiego rynku.
Ale dlaczego zacnym tenże trunek zowię? Otóż dlatego, że jego produkcja jest niezwykle prosta. Wystarczy zaledwie:
- Zimna woda z zardzewiałego kranu
- Cytryna
- 1/8 kostki bulionowej
- Spirytus salicylowy
No, to chyba tyle. Po zmieszaniu wymienionych składników należy sążnie oddać do roztworu produkt przemiany materii nagromadzony w pęcherzu dla nadania wymownego kolorytu. Potem można delektować się smakiem [b]Racibora[/b] (jaka TRÜ nazwa :P)
Poza tym... Jesień. Czuję się coraz lepiej. Podnoszę się z tej letniej doliny do życia. Już dawno nie miałem tak sadystycznie dobrego samopoczucia... Idą święta, czuję to.