Hej Babeczki! ;*
Całe 2 dni mnie tu nie było, ale już wróciłam. ;)
Muszę się przyznać, że nie próżnowałam. "
Codziennie ładnie robiłam Skalpel I i odżywiałam się również zdrowo.
Dzisiaj trening dopiero przede mną, ale śniadanko już zaliczyłam.
Chyba jedno z moich ulubionych! :D
A więc omlet z pomidorem i fetą + zielona herbata w ulubionym kubku. :)
Potrzebujemy:
- 1 pomidor
- 1/2 cebulki
- 1/5 sera feta
- 2 jajka
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Na patelni zarumieniamy cebulkę, pokrojoną w kostkę. Z pomidora pozbywamy się skórki, kroimy go w kostkę i dorzucamy do cebuli. Zostawiamy na ok. 4 min do podduszenia na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 *C i roztrzepujemy 2 jajka, dodając sól i pieprz.
Do naczynia żaroodpornego przekładamy pomidora i cebulkę. Na to wszystko wylewamy jajka.
Dodajemy przyprawy i pokruszony ser feta. Zostawiamy w piekarniku na ok. 20 min.
Voila! :D
"O figurę na lato, walczy się całą zimę. "
Inni zdjęcia: ... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24