Przepis na naleśnki z kukurydzą i parówkami. Wbrew pozorom jest to naprawdę smaczne sycące połączenie.... Ale do rzeczy.
Składniki:
- parówki drobiowe
- sos sałatkowy czosnkowy Knorr
- majonez
- mała puszka kukurydzy
- 5 dag sera żółtego
- szklanka mąki
- 3 jajka
- 300 ml mleka
- szczypta soli
- szczypta ostrej papryki w proszku
- w razie potrzeby odrobina wody do rozcieńczenia
Wykonanie:
Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko, sól i paprykę. Zmiksować i pozostawić ciasto na 20-30 minut. Jeśli jest to konieczne, należy rozcieńczyć je wodą tuż przed smażeniem. Parówki ugotować. Odsączyć kukurydzę na sitku. Ser zetrzeć na tarce, a sos wykonać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W naleśnik zawinąć parówkę z 2 łyżkami kukurydzy. Posypać startym serem i podgrzać w mikrofali lub piekarniku w celu rozpuszczenia.
Smacznego!