photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 17 KWIETNIA 2011

heavy metal cooking

-S Z A T A Ń S K I E     G Ó W I E N K O -

(czas przygotowania 50 minut)

 

magiczne ingrediencje:

  • 1/3 szklanki wydzieliny gruczołu mlekowego uzyskanego od samic ssaków w okresie laktacji (mleko)

  • 1/2 kostki tłuszczu jadalnego w postaci zestalonej, otrzymanego ze śmietany z mleka krowiego (masło)

  • 1 szklanka sacharozy (cukier)

  • 4 łyżki proszku uzyskanego z nasion kakaowca (kakao)

  • 1/2 szklanki suszonych winogron (rodzynki)

  • 1 łyżeczka wysuszonej kory cynamonowca cejlońskiego (cynamon)

  • 3 szklanki płatków zbożowych produkowanych z owsa siewnego (płatki owsiane)

  • 1 opakowanie wysuszonego miąższu orzechów palmy kokosowej (wiórki kokosowe)

 

Tworzenie magicznej mikstury:

 By połączyć wyżej wymienione ingrediencje należy przygotować sagan o odpowiedniej pojemności, do którego wlewamy wydzielinę gruczołu mlekowego oraz wrzucamy 1/2 kostki tłuszczu jadalnego. Całość wstawiamy na palenisko o niskim płomieniu by tłuszcz ze stałego stanu skupienia przeszedł w formę płynną. Składniki mieszamy by nie przywarły do spodnich czeluści sagana a gdy tłuszcz ulegnie upłynnieniu dodajemy sacharozę kontynuując mieszanie aż do jej rozpuszczenia. Następnie dodajemy proszek z nasion kakaowca nie przerywając bełtania do momentu połączenia się wszystkich składników a gdy uda się tego dokonać wtedy należy dosypać 2 szklanki płatków z owsa siewnego i nadal całość bełtać aż do wymieszania się składników. Na chwilę obecną substancja powstała w saganie powinna mieć jeszcze luźną konsystencję ale to ulegnie zmianie. W dalszym etapie zdejmujemy na chwilę z paleniska sagan by dosypać łyżeczkę kory cynamonowca cejlońskiego, suszonych winogron oraz ostatnią szklankę płatków z owsa siewnego. Całość wstawiamy ponownie na palenisko intensywnie bełtając by zmienić położenie cząstek substancji znajdujących się w saganie w jednolitą masę (można przy tym wznosić na głos modlitwy do swoich bożków w celu przyspieszenia całego procesu). Gdy Całość będzie wyglądać jak jednolita gówniana masa to zdejmujemy sagan z paleniska.

 

 

Etap Tworzenia szatańskich gówienek:

Do tego etapu należy przygotować misę do której należy wsypać zawartość opakowania wysuszonego miąższu orzechów palmy kokosowej oraz odpowiedniej wielkości areał powierzchni, na której zostanie wyłożony końcowy produkt. Następnie przy pomocy kończyn górnych nabieramy w palce niewielką ilość substancji z sagana i formujemy kulkę, którą następnie obtaczamy w misie z miąższem z orzechów palmy kokosowej. Tak uformowane szatańskie gówienko wykładamy na wcześniej przygotowaną powierzchnie płaską. Czynność tą powtarzamy aż do momentu gdy sagan zostanie opróżniony z magicznej substancji. Po ukończeniu efekt lepienia powinien wyglądać mniej więcej jak na zdjęciu. Całość wstawić do zimnego miejsca celem schłodzenia.

 

 

Wersja d*pę urywa (tylko dla osób pełnoletnich)

Dla tych którzy odważyliby się na to by poczuć na własnej skórze prawdziwe uderzenie szatańskiego gówienka polecam wcześniejsze namoczenie płatków zbożowych z owsa siewnego w trunku wysoko procentowym w proporcjach ustalonych wedle własnych preferencji. Tak napojone płatki dodać do przepisu. Za ewentualne skutki uboczne w postaci zawrotów głowy, zagięcia czasoprzestrzeni czy połączenia się z bytami astralnymi nie odpowiadam. AVE!

 

cały przepis znajdziecie tutaj [www] (wrzuciłem przepis bo mi pani wiedźma kazała)

 

nuta:  Affiance - "Call To The Warrior" [www]

Komentarze

kotyka hahaha AVE xD obłędnie.
25/06/2011 22:45:56
papieznica Dość frapujący przepis. ;) Za jakiś rok z pewnością wypróbuję ostatnią wersje.

PS. W zdumiewający sposób prowadzisz swego bloga, a notka pseudo-świąteczna jest bezkonkurencyjna. :p
06/05/2011 22:58:28
rainshoes Koniecznie muszę wypróbować i zanieść do pracy z radosnym okrzykiem na ustach: zrobiłam szatańskie gówienka ;P
19/04/2011 23:40:23
reiu666 śmiało, tylko do pracy (podobno) nie wolno przynosić wersji d*pę urywa :P
20/04/2011 12:57:00
~helvete666 Ej, ja to znam pod inną nazwą - kokosanki :D Pyszne są.
18/04/2011 17:59:15
reiu666 O ile mi wiadomo to do kokosanek potrzeba jedynie cukru, białek, trochę masła i mleka oraz wiórek kokosowych :P szatańskie gówienko to inny level :P
18/04/2011 23:24:10
helvete666 Oj tam, podobnie wygląda, a kokosanki złe nie są ;P
19/04/2011 8:40:37
rockabella Nazwa gówniana, ale za to jakie smaczne ;>
18/04/2011 23:51:04
zimnaherbatkazmelisy wygląda genialnie.. ; D
17/04/2011 17:58:29
reiu666 podobno i dobrze smakuje :P
18/04/2011 23:24:39
anel najapetyczniejsze szatańskie gówienko jakie widziałam!
17/04/2011 22:35:57
reiu666 podziękował :D
18/04/2011 23:24:21
lillygraves eee, nie ma krwi niemowlęcej, słabo:P
18/04/2011 20:35:56
reiu666 bo to wersja wege :P
18/04/2011 23:17:58
donproblemo Wygląda paskudnie i mało apetycznie :P
17/04/2011 15:12:24
xtunridax nie znasz się, aż zachciało mi się zjeść takie ciasteczko : DDD
17/04/2011 15:19:13
donproblemo Ale chodzi ci o "szatańskie gówienko", czy o Padre Reiu? ;>
Ja pisałem o tym pierwszym. :D
Jak ma cynamon, rodzynki, płatki owsiane i wiórki kokosowe, to ja tego bym nie ruszył.
Nie lubię żadnego z tych czterech wymienionych składników.
17/04/2011 20:44:47
pinkphoto Ładne. ;)

+ Zapraszam do mnie. :]
17/04/2011 18:09:10
arghw zabieram dupe do kuchni xD
17/04/2011 14:30:34
Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika reiu666.

Informacje o reiu666


Inni zdjęcia: ... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima2413th od May 2025 quenO świcie slaw300:) nacka89cwa:) nacka89cwaBella pati991