zakakujące połączenia czasem okazują się najlepsze ...
SKŁADNIKI:
6 płatów śledziowy w oleju lub zalewie,
1 ogórek zielony,
1 pęczek rzodkiewki,
10 dkg sera żółtego radamer,
kilka gałązek kopru,
1 ząbek czosnku,
3 łyżki jogurtu naturalnego,
1 łyżka majonezu,
sól, pieprz do smaku
wykałaczki
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie pokroić w kawałki.
Ogórek zielony ze skórką pokroić w półtalarki,
Rzodkiewki pokroić w krążki lub gdy są małe przekroić na połówki.
Ser żółty pokroić w kostkę.
Na każdą wykałaczkę nabijać po kawałku - śledź, ogórek, ser i rzodkiewka.
Koper poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać jogurt i majonez. Wszystkie składnik wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Sos podawać do koreczków śledziowych osobno.
Smacznego