photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 9 MARCA 2016

sos do jajek ...

szybki, prosty i smaczny ...

 

SKŁADNIKI
1 mała puszka kukurydzy konserwowej (ok. szklanka),
mała puszka groszku konserwowego (ok. szklanka),
2 szklanki marynowanych pieczarek
1 szklanka rzodkiewek,
duża czerwona cebula,

2-3 łyżki majonezu,
3 łyżki śmietany lub jogurtu,
1 łyżka chrzanu,

sól, pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

3-4 rzodkiewki odłożyć do dekoracji.
Resztę rzodkiewek, pieczarki i cebulę pokroić w kostkę,
Dodać kukurydze i groszek konserwowy.

Majonez połączyć z jogurtem i chrzanem.

Dodać do reszty składników i wymieszać.

Doprawić solą i pieprzem.

Ugotowane jajka obrać, przekroić na połówki, ułożyć na półmisku, do środka wyłożyć sos.
Udekorować kawałkami rzodkiewek.

Smacznego ..

Informacje o pwyso


Inni zdjęcia: most vrgrafnad jeziorem rożnowskim vrgrafPrzyjaźń :) halinamOwoce z dostawą do domu sadownik1Owoce Milanówek sadownik1Piecuszek slaw300Wiosna 2025r. rafal1589:) dorcia2700Znowu samysliciel351468 akcentova