szybki, prosty i smaczny ...
SKŁADNIKI
1 mała puszka kukurydzy konserwowej (ok. szklanka),
1 mała puszka groszku konserwowego (ok. szklanka),
2 szklanki marynowanych pieczarek
1 szklanka rzodkiewek,
1 duża czerwona cebula,
2-3 łyżki majonezu,
3 łyżki śmietany lub jogurtu,
1 łyżka chrzanu,
sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
3-4 rzodkiewki odłożyć do dekoracji.
Resztę rzodkiewek, pieczarki i cebulę pokroić w kostkę,
Dodać kukurydze i groszek konserwowy.
Majonez połączyć z jogurtem i chrzanem.
Dodać do reszty składników i wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem.
Ugotowane jajka obrać, przekroić na połówki, ułożyć na półmisku, do środka wyłożyć sos.
Udekorować kawałkami rzodkiewek.
Smacznego ..