szybka i smaczna propozycja na zbliżające się Święta ...
SKŁADNIKI:
5 jajek ugotowanych na twardo,
1 puszka tuńczyka w oleju,
1/2 pora,
1 mała puszka groszku konserwowego,
2 ogórki kiszone,
2 łyżki śmietany,
3 łyżki majonezu,
1 łyżka śmietany 30% (w razie gdyby sos był za gęsty),
sól, pieprz do smaku,
pomidory koktailowe do dekoracji ..
PRZYGOTOWANIE:
Jajka obrać i przekroić na połówki. Wyciągnąć żółtka i poszatkować. Do żółtekdodać tuńczyka z puszki i pokrojonego drobno pora. Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę z łyżka majonezu. Doprawić solą i pieprzem ...
Powstałą masą napełniać połówki jajek tak aby z masy powstała "druga" połowa jajka.
Groszek odsączyć, ogórki pokroić w kostkę i połączyć z majonezem i śmietaną, tak aby powstał sos do jajek ... doprawić solą i pieprzem.
Jajka ułożyć na półmisku, obłożyć sosem i udekorować pomidorami ...
Smacznego ...