A dzisiaj na obiad kolejny eksperyment - rolada z mięsa mielonego
z pieczarkami i żółtym serem + pieczone ziemniaczki, mniam !
Składniki :
- 0,5 kg mięsa mielonego
( ja użyłam wieprzowo-wołowego)
- 0,5 kg pieczarek
- Ser żółty
- Świeży szczypiorek do posypania
1. Mięso przygotowujemy tak, jak na kotlety mielone.
2. Wałkujemy go na papierze do pieczenia na kształt kwadratu,
a następnie układamy na nim obsmażone pieczarki
i całość posypujemy startym żółtym serem.
3. Za pomocą folii zwijamy w roladę
(górę również posypałam serem).
4. Wkładamy do formy/naczynia żaroodpornego
i pieczemy godzinę w 170 stopniach (bez przykrycia).
5. Wyciągamy i kroimy dopiero po ok. 20 minutach
(żeby rolada zachowala swój kształt i nie rozsypała się).
6. Posypujemy świeżym szczypiorkiem.
7. Wcinamy ! Smacznego ! :D
8 LIPCA 2018
23 CZERWCA 2018
18 LUTEGO 2018
8 STYCZNIA 2018
25 MARCA 2017
11 STYCZNIA 2017
31 GRUDNIA 2016
22 GRUDNIA 2016
Wszystkie wpisy