Na talerzu układać na przemian plasterki boczku położyć na nich rozmaryn posmarować oliwą. Na to kładziemy szynkę szwarcwaldzką również cienko pokrojoną i dodajemy oliwę z oliwek i rozmaryn. Postępujemy tak do skończenia składników. Tak przygotowaną wędlinę odstawiamy na 3 godziny do lodówki a najlepiej na całą noc. Następnie nabijamy ściśle na szaszłyk suszone śliwki i morele. Na sam koniec maczamy je przez 15 20 min w ciepłej wodzie. Na tak przygotowane śliwki i morele owijamy na przemian szynkę szwarcwaldzką boczek i gałązki rozmarynu (robimy to bardzo ściśle). Tak przygotowaną roladę pieczemy 1kg/45min w temperaturze 175oC. Po 45 minutach odstawiamy ją na 15 20 min do temperatury 50oC.
21/10/2014 9:47:52
weeklysales bardzo ładnie :) +dodaje
// w tym tygodniu u mnie Conversy po 69zł ! więc jak coś to zapraszam :)
16/10/2014 11:26:30
mrtygrys
ojj Conversy to nie mój styl. To ja może jakiego bloga kulinarnego poprowadzę, bo w sumie pomysłu jeszcze nie mam...od tak przez przypadek tutaj się znalazłem.