Witam wszystkich, dzisiaj obiecany przepis na babeczki kakaowe. Już od kilku miesięcy w moim domu gości mąka od MŁYNOMAG którą otrzymałam w ramach współpracy i powiem Wam szczerze, że jest doskonała do wszelkich rodzajów wypieków, serdecznie polecam! Babeczki są bez mleka, więc idealne dla osób z nietolerancją laktozy. Błyskawiczne do wykonania! Zapraszam!
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Wsypujemy do miski mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i kakao - mieszamy łyżką do połączenia się składników suchych. Do drugiej miski wbijamy jaja, dodajemy wodę i olej - mieszamy składniki mokre. Stopniowo łączymy obie masy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy gotowe ciasto do papilotek - 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut. Babeczki są gotowe gdy wbijając wykałaczkę w środek jest sucha. Można udekorować cukrem pudrem. Gotowe! Smacznego!
Zapraszam do OBSERWOWANYCH, dziękuje!
17 SIERPNIA 2016
9 SIERPNIA 2016
8 SIERPNIA 2016
3 SIERPNIA 2016
31 LIPCA 2016
22 LIPCA 2016
19 LIPCA 2016
18 LIPCA 2016
Wszystkie wpisy