photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 16 STYCZNIA 2015

Sałatka gyrosowa, c. d.

Przepis:

 

Składniki: 

1 cała pierś z kurczaka

mała główka kapusty pekińskiej

1 duża papryka czerwona

1 puszka kukurydzy

5 dużych ogórków konserwowych

1 por

 2 łyżki ketchupu 

2 łyżki majonezu

przyprawa do gyrosa

sól i pieprz

 

Wykonanie:

Pierś z kurczaka pokroić na małe kostki i usmażyć z przprawą do gyrosa. Pozostawić do wystygnięcia. Następnie pokroić kapustę. Ogórki, paprykę pokroić w kostkę a por w półtalarki. Kukurydzę odsączyć od wody z puszki a ketchup z maojonezm pomieszac razem w miseczce. Następnie do dużej miski (aby można to było dobrze wymieszać) wrzucamy pierś, kapustę, ogórki, paprykę, kukurydzę i por. Dodajemy to tego ketchup pomieszany z majonezem. Dosypujemy trochę pieprzu i soli do smaku a na koniec dodajemy troszkę przyprawy do gyrosa. I gotowe- można zasiadać do stołu... Jednak dobrze byłoby jeśli sałatka stała przed podaniem około 2 godziny, wówczas składniki dobrze się ze sobą przegryzą. SSSSMMMAAAACCCZZNNNEEEEGGGOOOO!!!!

Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika malwina1559.