Przepis:
Składniki:
1 cała pierś z kurczaka
mała główka kapusty pekińskiej
1 duża papryka czerwona
1 puszka kukurydzy
5 dużych ogórków konserwowych
1 por
2 łyżki ketchupu
2 łyżki majonezu
przyprawa do gyrosa
sól i pieprz
Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokroić na małe kostki i usmażyć z przprawą do gyrosa. Pozostawić do wystygnięcia. Następnie pokroić kapustę. Ogórki, paprykę pokroić w kostkę a por w półtalarki. Kukurydzę odsączyć od wody z puszki a ketchup z maojonezm pomieszac razem w miseczce. Następnie do dużej miski (aby można to było dobrze wymieszać) wrzucamy pierś, kapustę, ogórki, paprykę, kukurydzę i por. Dodajemy to tego ketchup pomieszany z majonezem. Dosypujemy trochę pieprzu i soli do smaku a na koniec dodajemy troszkę przyprawy do gyrosa. I gotowe- można zasiadać do stołu... Jednak dobrze byłoby jeśli sałatka stała przed podaniem około 2 godziny, wówczas składniki dobrze się ze sobą przegryzą. SSSSMMMAAAACCCZZNNNEEEEGGGOOOO!!!!