Pancakes otrębowo-mleczny.
- 4 łyżki mleka w proszku ( 8 kcal )
- 2 białka ( 34 kcal )
- 3 łyżki mleka 0 % ( ok. 10 kcal )
-1 łyżka otrębów pszennych ( 7 kcal )
- 1 łyżeczka otrębów owsianych ( 13 kcal )
- 2 łyżeczki serka homogenizowanego ( 16 kcal )
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie :
Białka ubijamy na sztywna pianę ( można dodać aromat dla smaku ). Do osobnej miseczki dodajemy mleko w proszku, otręby, proszek do pieczenia i mieszamy. Do ubitych białek dodajemy wymieszane składniki + mleko i serek. Wszystko razem POWOLI mieszamy. Rozgrzewamy patelnie i łyżka nakładamy na patelnie ( rozsmarować troszkę masę na tej patelni ). Obracając na 2 stronę dociskamy panakesy łyżka.
UWAGA! BARDZO SZYBKO SIĘ SMAŻĄ ! WIĘC TRZEBA PILNOWAĆ KIEDY OBRÓCIĆ NA 2 STRONĘ !
Całość : 88 kcal
Jeden panakes : 12 kcal. ( wyszło mi aż 7 )
Użytkownik lightfood
wyłączył komentowanie na swoim fotoblogu.