photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 18 MAJA 2017

Faworki

        Składniki:

  • mąka pszenna- 150g
  • żółtka-2
  • śmietana 18%-60g
  • ocet-5g
  • cukier puder do posypania 
  • olej do smażenia 

        Wykonanie:

  1. Przeprowadź obróbkę wstępną produktów.
  2. Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj żółtka, śmietanę, ocet, sól. 
  3. Wyrób gładkie ciasto. Zwiń w folie, spożywczą i odstaw do lodówki do leżakowania 
  4. Odstajałe ciasto rozwałkuj i formuj faworki, smaż na głębokim tłuszczu.

Informacje o kkumka


Inni zdjęcia: Pati patkigdNa kanałku patkigdJa patkigd;) patkigdFrytka. cherrykinnMix patkigdJa nacka89cwaBlu Water bluebird11Pierwsza fota patkigdA. wanderwar