photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 11 KWIETNIA 2017

Kisiel waniliowy

         Składniki:

  • mleko 400 ml
  • mąka ziemniaczana 25g
  • masło 10g
  • żółtko 
  • cukier waniliowy 5g
  • cukier 30g

         Wykonanie:

  1. 300ml mleka gotujemy z cukrem. 
  2. Ze 100ml mleka tworzymy zawiesinę z mąki ziemniaczanej.
  3. Do gotującego się energicznie mieszając, mleka wlewamy zawiesinę. 
  4. Mieszamy, dodając masło. 
  5. Po roztopieniu masła zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy żółtko. 
  6. Rozlewamy do miseczek. Podawać na zimno. 

Informacje o kkumka


Inni zdjęcia: Radość o poranku. halinamTrip photographymagicŁabędź niemy slaw300Chciałabym patusiax395Serce wobun1447 akcentovaMam Cię, na zawsze. seignejMatryca do macro judgafFaraon bąż grzeczny bluebird11* * * * takapaulinka