photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 3 LUTEGO 2017

           Surowce:

  • Jaja 5 szt.
  • Mąka pszenna 100g
  • Kakao 25g 
  • Cukier puder 125g 
  • Śmietanka 36% 200g
  • Cukier puder 200g
  • Cukier wanilinowy 5g
  • Cukier puder do posypania rolady 

          Wykonanie:

  1. Przesiej mąkę i kakao. I oddziel żótka od białka.
  2. Utrzyj żółtka z cukrem. 
  3. Ubij pianę z białek i pod koniec dodaj cukier.
  4. Połącz żółtka z pianą, mąką i kakao. Delikatnie mieszaj.
  5. Masę wylej do prostokątnej formy, wyłożoną papierem do pieczenia.
  6. Piecz w 180st. 15 do 20 minut. Do momentu, kiedy wsadzony patyczek nie będzie mokry. Tak, żeby boki się nie spiekły.
  7.  Ubij śmietankę z dodatkiem cukru.
  8. Zwijanie upieczonego ciasta w papier do pieczenia i ścierkę. Pozostaw do wystygnięcia.
  9. Rozwiń ciasto, posmaruj bitą śmietaną i zawiń.
  10. Wierzch posyp cukrem pudrem.

Informacje o kkumka


Inni zdjęcia: 1500 akcentova:) dorcia2700Węgliniec Dworzec kolejowy suchy1906Lol. hadesfblKrólową nocy bądź bluebird11... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24