photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 1 GRUDNIA 2016

Kotlety jajeczne

   Składniki:

-6 jaj 

-mleko 100 ml

-masło 30g

-bułka tarta 30g

-bułka czerstwa 

-tłuszcz do smażenia 

-szczypiorek 20g

-sól/pieprz do smaku.

 

   Wykonanie:

-Surowce poddaj obróbce wstępnej.

-Bułkę namocz w mleku.

-5 jaj ugotuj na twardo, odciśnij bułkę i zmiel z obranymi jajkami.

-Do masy dodaj utarte masło, szczypiorek, surowe jajko i przyprawy.

-Z masy formuj na małe owalne kotleciki.

-Kotlety smaż na złoty kolor z obu stron. 

 

 

Informacje o kkumka


Inni zdjęcia: Radość o poranku. halinamTrip photographymagicŁabędź niemy slaw300Chciałabym patusiax395Serce wobun1447 akcentovaMam Cię, na zawsze. seignejMatryca do macro judgafFaraon bąż grzeczny bluebird11* * * * takapaulinka