photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 22 PAŹDZIERNIKA 2016

Kotleciki ziemniaczane z kapustą

          Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków (obranych)
  • 0,25 kg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 0,15 wędzonego boczku
  • olej
  • sól, pieprz
  • 1/4 szklanki mąki

          Przygotowanie:

  1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać i ugotować.
  2. Ziemniaki przepuścić przez praskę.
  3. Cebulę obrać u okroić w kostkę, boczek pokroić w paski.
  4. Kapustę ugotować.
  5. Smażymy boczek do wytopienia, tłuszczu i dodajemy cebulę.
  6. Dodajemy odciśniętą kapustę, dusić do miękkości. Przyprawić solą, pieprzem.
  7. Zimne ziemniaki dokładnie wymieszać z przygotowaną mąką.
  8. Z masy ziemniaczniej formować małe placki, nakładać na nie farsz z kapusty i nadawać im kształt kotlecików.
  9. Gotowe placki obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju do złotego koloru, z każdej strony.

Informacje o kkumka


Inni zdjęcia: So close locomotivLose yourself locomotivMajowy już widok. halinam... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24Ja pati991gd... maxima24... maxima24