photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 5 PAŹDZIERNIKA 2016

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Kluski śląskie 

          Składniki:

  • Ziemniaki 600g
  • Mąka ziemniaczana 80g-100g
  • Jaja 2 szt.
  • Sól do smaku 

         Przygotowanie:

  1. Surowce poddać obróbce wstępnej.
  2. Ziemniaki ugotować, odparować, ostudzić i rozdrobnić.
  3. Z ziemniaków, jaja, mąki soli uformować ciasto.
  4. Uformować kluski śląskie.
  5. Gotować w osolonej wodzie, 30sek. od wypłynięcia.

       Sos mięsny

          Składniki:

  • Mięso 
  • Cebula 
  • Mąka pszenna 
  • Przyprawy

         Przygotowanie:

  1. Surowce poddać obróbce wstępnej. Mięso pokroić w kostkę 3x3.
  2. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju, na brązowy kolor. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Podlać wodą. Dusić do miękkości.
  3. Z mąki i zimnej wody sporządzić zawiesinę. Zagęścić sos. Dodać przypraw do smaku.

Surówka

        Składniki:

  • Kapusta kiszona 
  • Marchew
  • Cebula.

 

        

Informacje o kkumka


Inni zdjęcia: most vrgrafnad jeziorem rożnowskim vrgrafPrzyjaźń :) halinamOwoce z dostawą do domu sadownik1Owoce Milanówek sadownik1Piecuszek slaw300Wiosna 2025r. rafal1589:) dorcia2700Znowu samysliciel351468 akcentova