photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 21 MAJA 2015

No to popłynęłam, jak za starych dobrych czasów.
"Dziś trochę zgrzeszę", pomyślałam przechodząc przez sklepowe alejki i w moje ręce wpadł serek topiony. "No syf, wiem, ale odżywiam się tak zdrowo, że to nie do wytrzymania, jedna kanapka i tyle, reszta serka zapewne zepsuje się w lodówce", argumentowałam zakup.


Godzinę później nie było już serka. Nie było też chleba. Obiadu rownież. A co najlepsze - nie było wyrzutów sumienia. I nie będzie! Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce; a nie ma chyba niczego bardziej ludzkiego od chemii, która wypełnia pyszny Hochland. <3

Komentarze

chriswalczy A co myślisz o chlebie białkowym?
30/05/2015 16:21:43
jesc Pierwszy raz kupiłam go właśnie ze względu na wysoką zawartość białka i stosunkowo mało węglowodanów, żeby od czasu do czasu zjeść kanapki na kolację. I, niestety, okazał się tak pyszny (smakuje mi bardziej niż pszenny syf, który z reguły bije na głowę wszystkie pełnoziarniste produkty), że często go jem i kupuję. Niestety, bo jestem tylko biedną studentką, a jest dość drogi. Ale póki ktoś chce/musi mnie utrzymywać, to mogę sobie na niego pozwolić. :D Naprawdę go polecam, tutaj masz skład: woda, mieszanka białek (12%) (białko pszenicy, białko grochu), siemię lniane brązowe, mąka żytnia pełnoziarnista, śruta sojowa (6%), mąka sojowa (3%), otręby pszenne, siemię lniane złote, ziarno słonecznika, sezam, drożdże, błonnik owsiany, sól, regulator kwasowości: octany sodu, wzbogacona w białko serwatka w proszku.
Na kromkę przypada 11 gramów białka; 6,6 gramów tłuszczu; 3,8 gramów węglowodanów; 7,1 gramów błonnika. :)
30/05/2015 16:36:12
chriswalczy wygląda na to, że warto spróbować. skład w sumie też niezły. słodki w smaku? bardziej jak pumpernikiel?
30/05/2015 16:55:42
jesc Nie, nie, pamiętam, że kiedyś z ciekawości kupiłam pumpernikiel i nie zjadłam nawet kromki, tak mi nie smakował. Ten jest dość specyficzny, trudno mi opisać jego smak. I jest dziwnie mokry jak na chleb. :)
30/05/2015 17:04:15