photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 27 MAJA 2015

 

Biszkopt z truskawkami

 

Biszkopt:

  • 6 jaj
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki wody lub oleju

Z podanych składników upiec biszkopt w 180 stopniach ok. 40-45min.Upieczony przekroić na pół.

Rozpuścić osobno  dwie galaretki truskawkowe,jedną w jednej szkalnce gorącej wody a druga w dwóch szklankach wody.

3 śniżki ubić w 2,5 szklance mleka zimnego i dodać tężejącą jedną galartkę.

Połowę biszkoptu pomsarować cienką warstwą dżemu truskawkowego następnie wyłożyć połowe kremu i na to truskawki.Przykryć drugą częscią biszkoptu,wyłożyć resztę kremu i na wierzch truskawi.Polać tężejącą galaretką truskawkową.Schłodzić w lodówce

Smacznego

Komentarze

~patii Iwonko prosze dodaj doladny przepis jak upiec biszkopt i wymiary brytfanki
16/06/2015 17:28:18
iwoncia1509 Biszkopt jest najprostszy wszystkie składniki po kolei miksujemy :) blaszka standardowa
16/06/2015 21:15:45

gwiazdanatalia Oj dawno takiego nie jadłam <3
28/05/2015 16:39:06
jednoukrytemarzenie Do biszkoptu polecam dawać olej jednak zamiast wody i ocet tego brakuje mi w Twoim przepisie ;-)
28/05/2015 2:26:26
iwoncia1509 Czasami daje zamiast wody albo oleju i ocet :)
28/05/2015 12:50:19

~bgirlmama Jak ja bym chciała, żeby mi ktoś takie zrobił :D
27/05/2015 21:45:50

Informacje o iwoncia1509


Inni zdjęcia: Oddziela Wisła. ezekh114:) dorcia2700Podróż to przygoda elmar*** coffeebean1... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24