photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 20 KWIETNIA 2015

 

Jabłecznik kruchy

 

  • Składniki

    500 g mąki
    250 g tłuszczu
    2 całe jajka
    1 żółtko
    200 g cukru
    2 łyżki śmietany
    1/2 proszku do pieczenia
    1 łyżka tartej bułki
    1-1,5 kg kwaśnych jabłek

  • Sposób przygotowania

    Zagnieść ciasto: tłuszcz posiekać z mąką i proszkiem, potem dodać jajka, żółtko, cukier, śmietanę.Schłodzić pół godziny w lodówce. Podzielić ciasto na dwie części, jedną rozwałkować, przenieść na blaszkę, posypać tartą bułką, nałożyć masę jabłeczną (jabłka usmażonea suchej patelni z odrobinką cukru i cynamonem n), przykryć drugą częścią ciasta, nakłuć je widelcem i upiec ( ok. 30 minut ). Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem .

 

Info

Komentowanie zdjęcia zostało wyłączone
przez użytkownika iwoncia1509.

Informacje o iwoncia1509


Inni zdjęcia: Oddziela Wisła. ezekh114:) dorcia2700Podróż to przygoda elmar*** coffeebean1... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24