photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 9 WRZEŚNIA 2008

Pieczonka z jagnięciny

Młode jagnię w przeciwieństwie do starego łykowatego barana jest pyszne, miękkie i rozpływa się w ustach :) Do przygotowania dania można użyć żeberek lub tez, jak ja, kotletów z uda. W brytfance układamy: jagnięcina, obrane i pokrojone ziemniaki( osobiście lubię ziemniaki najpierw podgotować i takie półmiękkie układać dopiero w brytfance) cebule obrana i pokrojona w ćwiartki, pomidory w skórce –połówki, zmiażdżony czosnek, kilka liści bobkowych, tarty parmezan, sporo siekanej natki pietruszki, kilka plasterków papryczki chili, solimy, mieszamy i polewamy oliwa z oliwek tak aby mięso pozostało na spodzie. Pieczemy około godziny. Smacznego :) [i] Ps jagniecine polska i nowozelandzka mozna kupic np w makro, w NZ jagniecina pozyskiwana jest z okolo rocznego zwierzaka wiec napewno starym baranem nie jest :)[/i]

Komentarze

martha1 jak tylko dorwe jagnie gdzies na pastwisku ( ongiś ich wiecej bywalo ) to na pewno upieke w calosci ;)
16/09/2008 12:28:42
przewodnikpokrakowie taaaaak, wszystko wydaje się bardzo proste
jest jeszcze jedno pytanko: skad bierzemy młode jagnię (żeby nie okazało sie starym baranem)?
:)))
13/09/2008 10:36:35
galah faktycznie mniam mniam :)
09/09/2008 10:24:00
Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika inmykitchen.