photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 15 WRZEŚNIA 2012

Znów chęć na ciemne ciasto ;) 

 

BISZKOPT CZEKOLADOWY,

 

SKŁADNIKI: 

5 jaj

1 szklanka cukru

50g kakao

2 łyżki wody

1 szklanka mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

_____________________________________

 

WYKONANIE:

białka ubić z cukrem na sztywną pianę. kakao rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody ( tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany ). do białek delikatnie dodawać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao, stale mieszając. ciasto wlać do wyłożonej papierem blaszki. piec w temp. 180 stopni Celcjusza przez około 30 min.

 

aby było pysznie  - N.

Komentarze

mywickedworld
zapraszam do oglądania i oceniania ; )
16/09/2012 13:38:19
zakupownia zapraszam, SPÓDNICA MOTYW WĘŻOWY NEW YORKER.


z góry przepraszam za spam.
16/09/2012 12:04:41