ciasteczka musli
lekko twarde, ale w miare słodkie i dobre
składniki:
- 0,5 szkl płatków owsianych
- 3 łyżki wyłuskanego słonecznika
- 2 łyżki siemia lnianego
- 2 łyżki kokosu
- garść rodzynek
- 2 łyżki posiekanych migdałów
- łyżka supkiego maku
- kilka datyli/suszonych moreli (oczywiście drobno posiekanych)
- 2 białka
wkonanie:
wszystkie składniki wymieszać ze sobą, gdy powstała masa nie chce się dobrze złączyć, można dodać 1 łyżkę mąki owsianej i jedno żółtko. piec na blasze, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 7 minut a później w temperaturze 150 ok 10 minut. mogą potrzebować chwilę więcej więc w temperaturze 150 stopni można piec nawet do 20 minut ale trzeba zerkać, żeby się nie spaliły.